Zelf pasta maken? Aan 2 ingrediënten heb je genoeg
Zo makkelijk kan het zijn!
Om homemade pasta op tafel te kunnen zetten, hoef je geen sterrenchef te zijn. Aan twee ingrediënten, wat geduld en onze werkwijze heb je genoeg.
Onder het motto: 'wat je zelf doet, doe je beter', delen we hieronder het recept voor verse pasta met slechts twee ingrediënten.
De ingrediënten in kwestie? Lekkere eieren en kwalitatief tarwegriesmeel.
Makkelijk te onthouden: per ei reken je 100 g tarwegriesmeel. Zo pak je het aan:
- Meng voor 4 personen 200 g hard tarwegriesmeel met 2 volledige eieren en kneed 5 minuten goed door. Verpak de deegbal in plastic folie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg tot een worst en snij deze in gelijke porties. Haal elke portie door de pastamachine die je tot de dunste stand instelt. Geen pastamachine? Geen nood! Rol elke portie deeg zo dun mogelijk uit op een met tarwegriesmeel bestoven werkvlak.
- Wil je je pasta laten drogen? Gebruik dan een handige pastadroger!
Wat maak je met je verse pasta?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!