Penne met gekonfijte konijnenschouder
bereiding
-
1
Snij alle groenten voor de marinade grof, rasp de sinaasappel- en citroenschil en meng met de andere ingrediënten voor de marinade. Leg de konijnenschouders erin. Zet ten minste 1 nacht koel weg.
-
2
Verwarm de oven voor op 100°C. Haal het konijn uit de marinade en doe het in een ovenschaal. Smelt het ganzenvet en schenk het erbij. Zet de schaal 1 uur in de voorverwarmde oven tot het vlees bijna loskomt van het bot.
-
3
Zeef de marinade en fruit de stukjes groente even in een beetje boter. Voeg het marinadevocht en de kippenbouillon toe en laat minstens ½ uur inkoken tot sausdikte. Zeef en bind tot een gladde saus.
-
4
Neem het konijn uit de ovenschaal en kruid met peper en zout. Bak het vlees nog even aan in een grillpan. Rooster de amandelen.
-
5
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en serveer met de gekonfijte konijnenschouder, een handvol jonge spinazie, de geroosterde amandelen, enkele druppels arganolie en bieslook.