Linguine met asperges en gerookte zalm
bereiding
-
1
Boen de citroenen schoon. Rasp de schil en pers de vruchten uit. Schil de asperges en snij ze in schuine stukjes.
-
2
Breng water met zout aan de kook in een stoompan. Leg de asperges in het stoommandje en stoom ze in 3 minuten beetgaar. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
-
3
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af, maar bewaar 100 ml van het kookvocht.
-
4
Verwarm de boter met de mascarpone en roer tot een gladde saus. Voeg 2 el geraspte citroenschil toe en citroensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Doe de pasta, de asperges en het kookvocht bij de saus en warm weer op. snij de zalm in plakjes en verdeel ze over de pasta. Kruid met peper. Bestrooi met gesnipperde peterselie en serveer met geraspte parmezaan.