Vissticks met aardappelpartjes
bereiding
-
1
Blancheer de erwtjes in licht gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
-
2
Verhit boter in een steelpannetje en fruit de ui en de knoflook. Voeg de erwtjes toe en schep goed om. Plet met een vork en schep de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in partjes. Doe in een kommetje samen met het paprikapoeder, een scheutje olie, peper en zout. Hussel goed door elkaar en stort op een met bakpapier bekleed bakblik. Schuif 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Meng het broodkruim met de citroenschil en de peterselie. Snij de visfilets in reepjes, wentel ze eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt ei en door het broodkruim.
-
5
Verhit flink wat olie in een pan en frituur de vissticks goudbruin. Serveer met de aardappelpartjes en de erwtjespuree.