Carpaccio van rauwe zalm met venkel, radijs en avocado
bereiding
-
1
Schil de avocado, verwijder de steen en mix het vruchtvlees met 50 ml olijfolie en 1 el mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap. Doe in een (wegwerp)spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
-
2
Breng de zure room op smaak met peper en zout en doe in een (wegwerp)spuitzak. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
-
3
Snij de venkel in flinterdunne plakjes, kruid met peper en zout en bedruppel met wat olijfolie. Laat een kwartiertje marineren.
-
4
Maak de radijsjes schoon, laat er een beetje van het loof aan. Snij ze in flinterdunne plakjes (dat lukt het best met de mandoline) en leg ze in water met wat ijsblokjes, zo blijven ze krokant.
-
5
Snij de zalm in plakken van zo'n 3 cm dik. Verdeel ze over de bordjes. Breng op smaak met peper en zout, besprenkel met olijfolie en bestrooi met citroenzeste. Spuit er enkele toefjes van de avocadocrème op, enkele toefjes zure room en werk af met plakjes gemarineerde venkel, plakjes radijs, zalmeitjes en wat verse kervel. Serveer meteen.