Aardappelpannetje met boterboontjes en tuinbonen
bereiding
-
1
Boen de aardappeltjes schoon en kook ze beetgaar. Laat afkoelen en halveer. Dop de boontjes en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat schrikken onder ijskoud water en verwijder het buitenste velletje van de tuinbonen.
-
2
Kook de eieren 10 minuten, laat schrikken onder ijskoud water en pel. Snij in kwartjes.
-
3
Pel de uien en snipper fijn. Verhit olie in een pannetje en fruit de ui. Voeg de bouillon toe en laat 10 minuutjes pruttelen.
-
4
Voeg de aardappelen en de boontjes toe en schep 20 minuten om tot al het vocht verdampt is.
-
5
Meng de mosterd met 3 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de vinaigrette over het lauwe aardappelpannetje en serveer met de hardgekookte eieren.