Varkensspiesjes met pindasaus (2)
bereiding
-
1
Snij het vlees in reepjes van 2 cm dik.
-
2
Vermeng 2 sjalotjes, knoflook, paprika, komijn, koriander, sojasaus, kokosmelk en olie tot een marinade en laat de vleesreepjes er minstens 2 uur in marineren. Neem ze eruit, laat ze uitlekken, en prik het vlees gegolfd aan houten spiesjes. Kruid af met peper en zout. Gril ze 4 minuten, en keer ze af en toe om.
-
3
Rooster de pinda’s in een pan zonder vet. Laat ze afkoelen en plet ze samen met het chilipepertje in een vijzel.
-
4
Fruit de 2 overige sjalotjes glazig in olie. Voeg de pindakaas, curry, geplette pinda’s, citroenzeste en het citroensap toe. Breng op smaak met suiker, zout en peper. Voeg kippenbouillon toe tot de saus romig is.
-
5
Leg de spiesjes op een bord met een partje limoen en serveer de pindasaus in een kommetje apart.
Ingrediënten voor
4 personen- varkensvlees600 g
- knoflook2 teentjes
- fijngehakt paprika1
- sjalot1
- komijnpoeder¼ kl
- gemalen koriander¼ kl
- sojasaus2 el
- kokosmelk4 el
- olie2 el
- zout
- peper
- ongezouten pinda's (gepeld)150 g
- pindakaas2 el
- currypasta1 kl
- gedroogde chilipeper1
- arachideolie4 el
- citroen (sap en zeste)1
- suiker1 snuifje
- kippenbouillon80 ml
- limoen1