Recept

Varkensspiesjes met pindasaus (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Indonesisch

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees in reepjes van 2 cm dik. 

  2. 2

    Vermeng 2 sjalotjes, knoflook, paprika, komijn, koriander, sojasaus, kokosmelk en olie tot een marinade en laat de vleesreepjes er minstens 2 uur in marineren. Neem ze eruit, laat ze uitlekken, en prik het vlees gegolfd aan houten spiesjes. Kruid af met peper en zout. Gril ze 4 minuten, en keer ze af en toe om. 

  3. 3

    Rooster de pinda’s in een pan zonder vet. Laat ze afkoelen en plet ze samen met het chilipepertje in een vijzel.

  4. 4

    Fruit de 2 overige sjalotjes glazig in olie. Voeg de pindakaas, curry, geplette pinda’s, citroenzeste en het citroensap toe. Breng op smaak met suiker, zout en peper. Voeg kippenbouillon toe tot de saus romig is. 

  5. 5

    Leg de spiesjes op een bord met een partje limoen en serveer de pindasaus in een kommetje apart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensspiesjes met pindasaus (2)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!