Aardappellasagne met cantharellen
bereiding
-
1
Kook de aardappelen gaar in de schil. Pel ze en snij in plakjes. Snij de tomaten in plakjes. Pel en snipper de ui.
-
2
Fruit de ui en het spek in wat boter. Doe er het gehakt bij en bak rul. Voeg er de tomatenblokjes aan toe en laat even sudderen. Breng op smaak met flink wat paprikapoeder, peper en zout.
-
3
Borstel de cantharellen schoon en snij in stukjes. Bak ze op hoog vuur in olie.
-
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt voor de bechamelsaus 50 g boter en roer er de bloem door. Laat even sudderen. Giet er al roerend de melk en bouillon bij. Laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Beboter een ovenschaal. Vul ze met afwisselend laagjes aardappel en gehakt. Verdeel er de tomaten en cantharellen over. Giet er de saus bij en bestrooi met de kaas. Zet 40 minuten in de oven. Garneer met basilicumblaadjes.