Macaroni met courgette en blauwe kaas
bereiding
-
1
Spoel de courgette en snij ze in reepjes.
Pel en snipper de ui.
Snij de kaas in blokjes.
Snipper de peterselie.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Breek de macaroni in stukken en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en uitlekken.
-
3
Fruit de ui glazig in 1 el boter. Doe er de courgette bij en laat 4 minuten stoven. Roer er, van het vuur af, de kaas door. Breng op smaak met peper en (eventueel) zout.
-
4
Smelt 2 el boter in een kookpan er roer er de bloem door. Schenk er langzaam onder voortdurend roeren de melk bij tot de saus bindt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de peterselie door.
-
5
Beboter een ovenschaal. Vermeng de pasta met de gestoofde courgette en schep alles in de schaal. Overgiet met de saus en verdeel er vlokjes boter over. Zet 30 minuten in de oven.
Voorbereiding