Balletjes van lamsgehakt in tomatensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 100° C.
-
2
Bak de ui en de knoflook glazig in 2 el olie. Haal de helft eruit voor de balletjes. Doe bij de andere helft de tomaten en plet ze. Laat 30 minuten sudderen zonder deksel.
-
3
Meng het gehakt met de apart gehouden ui, het paneermeel, de eieren, parmezaan, groene kruiden, zout en peper.Vorm er met vochtige handen balletjes van.
-
4
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Pureer ze en roer er de boter en de melk door. Kruid met zout en peper.
-
5
Bak ondertussen de balletjes goudbruin in olie. Leg ze in een ovenschaal en zet ze nog 15 minuten in de oven.
-
6
Verdeel de puree over de borden. Schep er de balletjes bij en bestrooi met wat extra gesnipperd basilicum.
Voorbereiding