Recept

Balletjes van lamsgehakt in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk aroma

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100° C. 

  2. 2

    Bak de ui en de knoflook glazig in 2 el olie. Haal de helft eruit voor de balletjes. Doe bij de andere helft de tomaten en plet ze. Laat 30 minuten sudderen zonder deksel. 

  3. 3

    Meng het gehakt met de apart gehouden ui, het paneermeel, de eieren, parmezaan, groene kruiden, zout en peper.Vorm er met vochtige handen balletjes van. 

  4. 4

    Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Pureer ze en roer er de boter en de melk door. Kruid met zout en peper. 

  5. 5

    Bak ondertussen de balletjes goudbruin in olie. Leg ze in een ovenschaal en zet ze nog 15 minuten in de oven. 

  6. 6

    Verdeel de puree over de borden. Schep er de balletjes bij en bestrooi met wat extra gesnipperd basilicum. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Balletjes van lamsgehakt in tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!