Recept

Steak met champignons en ovenaardappeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Light variant: 310 kcal per persoon

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook of stoom ze net gaar. Laat lichtjes afkoelen en snij ze in niet al te dikke partjes. Schep ze met de hele knoflookteentjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Zet 30 minuten in de oven, of tot de aardappelen mooi goudbruin zijn. Schep geregeld even om. Bestrooi met zout.

  2. 2

    Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Stoof ze gaar in olijfolie. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Voeg ze bij de champignons en stoof nog even mee. Voeg de tijm toe. Los het bouillonblokje op in 250 ml water en giet het bij in de pan. Los de bloem op in wat water of bouillon en bind er de saus mee. Laat enkele minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel en droog de waterkers.

  4. 4

    Kruid de steaks aan beide kanten met peper en zout. Gril ze naar smaak. Serveer de steak met de saus, de waterkers en de aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met champignons en ovenaardappeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!