Gepocheerd ei met compote van tomaten
bereiding
-
1
Spoel en droog de tomaten. Doe de pruimtomaten in een kookpan, voeg een flinke scheut olijfolie toe en kruid met peper en zout. Stoof ze een halfuurtje, tot ze mooi zacht zijn.
-
2
Voeg de kerstomaten toe. Laat 10 minuten sudderen, maar laat ze niet uit elkaar vallen. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
-
3
Breng in een grote kookpan water aan de kook met een scheut azijn. Zet het vuur lager, maar hou het water tegen de kook aan. Breek een ei in een kopje. Roer dan een draaikolk in het water en laat er het ei inglijden. Laat 2 tot 3 minuten pocheren, tot het eiwit gestold is, maar de dooier nog vloeibaar is.
-
4
Schep het ei met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere eieren.
-
5
Verdeel de tomatencompote over kommetjes en schep er een gepocheerd ei bij. Werk af met peper en bieslook. Lekker als hapje, maar ook als bijgerecht bij gegrilde kip.