Aardappel-zalmsalade met dressing
bereiding
-
1
Snij de ui in ringetjes.
Snipper de knoflook.
Snij de dille fijn.
-
2
Meng knoflook, dijonmosterd, karnemelk, mayonaise en dille in een kom.
Klop het mengsel glad en breng op smaak met zout en zwarte peper.Zet in de koelkast onder plasticfolie.
-
3
Snij de (ongeschilde) aardappels één of twee keer door en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar in kokend water met wat zout. Giet af en laat afkoelen.
-
4
Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de zalmfilets met olie en bestrooi ze met zout en peper. Bak of rooster enkele zalmfilets tegelijk. Reken 1 à 2 minuten per filet, zodat hij gaar is maar roze blijft vanbinnen. Leg op een schaal om af te koelen.
-
5
Breek de zalmfilets in stukken en meng ze in een grote kom met de aardappels, waterkers en uiringen. Breng het mengsel op smaak met zout en peper uit de molen. Verdeel de salade over kommen of diepe borden en giet er de dressing over.
Voorbereiding