Gepaneerde vis met tartaarsaus
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Spoel ze en dep ze droog met een schone keukendoek. Bak ze 3 minuten in de friteuse op 160 °C. Schud er de meeste olie af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
2
Dep de vis droog, kruid de filets met peper en zout. Doe de bloem, losgeklopte eieren en broodkruim in drie aparte kommetjes. Wentel de visfilets eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het broodkruim. Druk zachtjes aan.
-
3
Maak de tartaarsaus. Hak de augurk, de hardgekookte eieren en de kappertjes en meng alles met de mayonaise. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
-
4
Frituur de stukken vis 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de frieten een tweede keer op 180 °C, 2 tot 3 minuten. Serveer de zelfgemaakte fishsticks met de frietjes, de tartaarsaus en een frisse salade.