Zalmfilet in een briochejasje
bereiding
-
1
Snij de spitskool in brede repen. Laat bij de bakker 16 dunne plakjes van het briochebrood snijden.
-
2
Leg op het werkblad 4 vellen aluminiumfolie open en beleg telkens met 4 sneetjes briochebrood. Bestrijk ze met room en dek af met vershoudfolie. Laat 20 minuten trekken.
-
3
Kruid de zalmfilets met peper en zout. Haal de vershoudfolie van het brood en leg op elk portie een stuk zalmfilet.
-
4
Vouw het brood rond de vis en wikkel elk pakketje in vershoudfolie. Leg in de koelkast tot u de vis gaat bakken.
-
5
Maak de peterseliepesto. Mix de peterselie en voeg er in een straaltje olie aan toe, tot u de pesto dik genoeg vindt. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Stoof de spitskool aan in boter. Overgiet met de witte wijn en 1,5 dl room. Laat 10 minuten garen onder deksel en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
7
Bak de cantharellen even op in wat hete boter. Breng op smaak met peper en zout.
-
8
Haal de zalmpakketjes uit de vershoudfolie en bak ze in een pan met hete boter mooi krokant (3 à 4 minuten aan elke kant). Serveer met de spitskool, cantharellen en peterseliepesto.
Voorbereiding