Pastinaaksoep met parmacrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien, snipper ze fijn. Schil de aardappel, snij 'm in blokjes. Schil de pastinaken, snij ze in blokjes.
-
2
Verhit wat olijfolie in een soeppan en stoof er de uien in glazig. Voeg de pastinaak en de aardappelblokjes toe en stoof even mee.
-
3
Overgiet met 1,5 l water en voeg de blokjes Knorr Finesse Kip toe. Breng aan de kook, laat 20 minuten koken tot de groenten goed zacht zijn.
-
4
Leg intussen de plakjes parmaham op een bakplaat met bakpapier en zet ze 10 à 15 minuten in de oven, tot ze krokant zijn. Laat afkoelen en verkruimel de ham.
-
5
Mix de soep goed fijn, doe er de room bij en laat nog even doorwarmen zonder te koken. Verdeel over borden of kommetjes en werk af met bieslook en wat van de hamcrumble.