Feestelijk veggieslaatje met pompoen en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vruchtvlees van de pompoen en de biet in stukken. Leg ze op een ingevette bakplaat. Rasp de schil van de limoen en pers ‘m uit. Meng de schil en de helft van het sap met de panko. Voeg olijfolie toe tot je een crumble krijgt. Strooi over de groenten, kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Gril 25 minuten in de oven.
-
2
Schil de sinaasappel en snij ‘m in partjes. Vang het sap op. Snij de rode ui in fijne ringen.
Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof en laat drogen op keukenpapier. -
3
Maak een vinaigrette met de rest van het limoensap, het sinaasappelsap, de kandijsuiker, de olijfolie, de notenolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
-
4
Verdeel de sla over borden, leg er de groenten en sinaasappelpartjes op. Werk af met stukjes feta, rode-uiringen en geroosterde pompoenpitten.