Quiche met wortelen en kalfsgehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°. Bekleed de bakvorm met bakpapier en prik de bodem van het bladerdeeg in met een vork. Bedek met bakpapier en bakparels of -bonen, en schuif 10 à 15 minuten in de oven. Verwijder de bakparels en het bakpapier en laat afkoelen.
-
2
Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze overlangs in 4 gelijke stukken. Blancheer de wortelen beetgaar in lichtgezouten water en laat uitlekken.
-
3
Pel en snipper de ui, fruit 'm in een beetje boter. Voeg het gehakt toe en bak rul.
-
4
Spoel de peterselie, hou enkele blaadjes apart en hak de rest fijn. Klop de eieren los met de room en de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
-
5
Vul de taartvorm met het gehakt-ui mengsel en de losgeklopte eieren. Leg er de geblancheerde wortelen op en verkruimel er de feta over. Kruid met peper en zout en schuif 30 minuten in de oven. Garneer met wat bladpeterselie.