Varkensgebraad in de oven
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220° C. Snij de wortelen, pastinaak en de aardappelen in stukken. Hak de knoflook en de uien grof. Snij de prei in ringetjes. Snij de wortelen voor de garnituur in plakjes.
-
2
Wrijf de droge kruiden met 1 kl zeezout fijn in de vijzel. Wrijf er het gebraad mee in.
-
3
Zet het vlees met de groenten 15 minuten in een ingevette schaal in de oven. Overgiet met bouillon en braad 30 minuten. Temper tot 160° C en laat nog 1 uur verder garen.
-
4
Stoof alle groenten voor de garnituur zachtjes gaar in een pan met de boter.
-
5
Voeg de laatste 30 minuten de verse kruiden toe. Haal het gebraad uit de oven. Zeef het braadvocht. Serveer het met de groenten en de saus.
Voorbereiding