Recept

Basisrecept varkensgebraad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gebraiseerd witloof en kroketten. 

bereiding
  1. 1

    Haal het gebraad op tijd uit de koelkast. Doe dat minstens 1 uur van tevoren, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en smeer het in met de mosterd.

  3. 3

    Verhit de olie in een ovenvaste pan en laat ze goed heet worden. Blus met een klontje boter. Bak het vlees in de pan aan alle kanten goudbruin.

  4. 4

    Zet het vlees in dezelfde pan, zonder deksel, in de oven. Anders stoom je het vlees in plaats van het te bakken. Overgiet elk kwartier met vet.

  5. 5

    Check regelmatig de kerntemperatuur. Wanneer die 58°C heeft bereikt, is het vlees klaar. Hoelang dat duurt, is afhankelijk van de vorm van het stuk vlees. Reken ongeveer op 40 minuten.

  6. 6

    Haal het gebraad uit de oven en wikkel het volledig in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.

  7. 7

    Maak intussen van het braadvocht een sausje door het te binden met een klontje boter en de bloem. Te weinig vocht? Voeg wat water, bouillon of bruine fond toe.

  8. 8

    Snij het gebraad in plakjes en serveer die met een beetje saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Basisrecept varkensgebraad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!