Zandkoekjes met roze suiker
bereiding
-
1
Meng de bloem met de suiker en vanillesuiker. Maak in het midden een kuiltje. Werk geleidelijk de boter – in stukjes – door het bloemmengsel. Kneed tot een stevig en homogeen deeg. Wikkel het in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
-
3
Strooi de roze suiker uit op een snijplank. Verdeel het deeg in 2 of 3 stukken. Maak er rolletjes van ongeveer 4 cm dik van. Wentel de rolletjes in de roze suiker tot ze volledig bedekt zijn. Druk de suiker lichtjes aan.
-
4
Snij met een scherp mes dunne plakjes van de deegrolletjes. Leg ze op de bakplaat
-
5
Bak de koekjes in 8 tot 10 minuten goudgeel in de oven. Haal ze voorzichtig met een paletmes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze tot gebruik in een koekjestrommel.