Gekaramelliseerde chocoladepudding
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
2
Breng de melk en de room aan de kook met het gespleten vanillestokje. Haal van het vuur en laat 10 minuten trekken.
-
3
Schraap het vanillemerg uit het stokje en doe het bij de melk. Voeg er ook het cacaopoeder aan toe. Breng weer tot tegen de kook aan.
-
4
Klop de hele eieren en de eidooiers witschuimig met de suiker. Giet er de kokendhete chocolademelk bij. Roer krachtig en zet de pan nog even op het vuur. Blijf roeren. Laat vooral niet meer koken !
-
5
Zet zes vuurvaste kommetjes in een groot, vrij diep bakblik. Giet de crème door een puntzeef in de kommetjes. Giet in het bakblik water tegen de kook aan, tot de kommetjes voor de helft onderstaan.
-
6
Zet 30 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet daarna minstens 4 uur in de koelkast.
-
7
Strooi de suiker op de crème. Zet de kommetjes een paar minuten helemaal bovenaan in de oven, onder de hete grill. Of karamelliseer de suiker met een brandertje.
Voorbereiding