Curry van kabeljauw en groenten
bereiding
-
1
Week de linzen in koud water.
Schil pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes.
Snipper het sjalotje fijn.
Snij de broccoli in roosjes.
Snij de kabeljauw in hapklare stukken.
-
2
Kook de geweekte linzen 20 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
-
3
Fruit de sjalot glazig in de maïsolie. Strooi er het kerriepoeder bij. Schep goed om en roerbak 3 seconden. Blus met de kippenbouillon. Doe er de pompoenblokjes en de broccoliroosjes bij. Laat 5 minuten zachtjes koken onder deksel.
-
4
Dep de kabeljauwstukjes goed droog en kruid ze met peper en zout.
-
5
Roer de bloem los in een beetje water. Schenk bij de groenten. Breng tot tegen de kook aan, roer intussen voorzichtig om. Laat 1 minuut zacht doorkoken. Voeg er de linzen en de kokosmelk aan toe. Leg er de visblokjes bij. Dek af en laat nog 5 tot 6 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de vis gaar is zonder uiteen te vallen. Serveer goed heet. Lekker met (basmati) rijst.
Voorbereiding