Curry van kabeljauw
bereiding
-
1
Snij de pompoen in blokjes. Snij de broccoli in roosjes. Snipper de sjalot fijn.
-
2
Kook de geweekte linzen 20 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
-
3
Fruit de sjalot glazig in olie. Strooi er kerriepoeder bij. Schep goed om en roerbak 30 seconden. Blus met de kippenbouillon. Doe er de pompoen en de broccoli bij. Laat 5 minuten pruttelen onder deksel.
-
4
Dep de kabeljauw droog, snij hem in blokjes. Kruid met peper en zout.
-
5
Roer de bloem los in wat water. Schenk bij de groenten. Breng aan de kook, roer intussen voorzichtig om. Laat 1 minuut zachtjes doorkoken. Voeg er de linzen en de kokosmelk aan toe. Leg er de vis bij.
-
6
Dek af en laat nog 5 tot 6 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de vis gaar is. Serveer goed heet met rijst.
Voorbereiding