Pastitsio
bereiding
-
1
Kook de macaroni gaar in gezouten water. Laat uitlekken.
Snipper een middelgrote ui en een teentje knoflook fijn.
Pel 5 tomaten, verdwijder de zaadjes en snij in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Bak het gehakt rul in een pan met wat olie. Roer er de ui, knoflook, tomatenblokjes en 2 el tomatenpuree door. Kruid met 1 tl gedroogde oregano, 1/2 tl mosterd en 1/4 tl chilipoeder. Laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje garen.
-
3
Laat ietsje afkoelen en meng er het paneermeel en 2 eieren door. Verhit 30 g boter in een pan, strooi er 30 g bloem bij en roer goed. Schenk er 1/2 l melk bij onder voortdurend roeren. Laat 3 minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur.
-
4
Klop 3 eieren los met een 6-tal eetlepels saus. Roer deze mengeling door de saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Neem een ingevette ovenschotel (27x 33 cm, 5 à 6 cm hoog) en strooi 2 el paneermeel over de bodem. Verdeel er de helft van de macaroni en de helft van de witte saus over. Verdeel er het gehakt over. Werk af met de rest van de macaroni en de saus.
-
6
Strooi er de gemalen kaas over en zet 45 minuten in de oven.
Voorbereiding