Spaghetti met spekcrumble
bereiding
-
1
Halveer de chilipepertjes, verwijder de zaadlijstjes en snij ze in fijne reepjes.
Hak de bladpeterselie fijn.
Snipper het sjalotje fijn.
Hak de pinda's in stukjes.
Snij de limoen in partjes
-
2
Kook de spaghetti beetgaar in ruim gezouten water.
-
3
Stoof het sjalotje met de chilipeper en de bladpeterselie in olijfolie. Voeg er de pinda’s aan toe en roerbak even verder.
-
4
Bak in een andere pan de spekjes zonder vetstof krokant. Voeg er op het einde 2 tot 3 el paneermeel aan toe en laat goudbruin bakken. Kruid met peper. Doe de spekjes in ee blender of maatbeker en mix fijn.
-
5
Vermeng de beetgare spaghetti met de notenolie en strooi er de krokante spekjescrumble over. Serveer met een partje limoen.
Voorbereiding