Perziken met abrikozenmousse en muntpesto
bereiding
-
1
Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snij het vruchtvlees fijn. Voeg 50 g poedersuiker en 2 eetlepels amaretto toe.
-
2
Laat op een zacht vuurtje 10 minuten tot moes koken. Pureer en druk door een zeef. Week 20 g gelatine 10 minuten in koud water.
-
3
Breng in een pannetje 3 eetlepels water aan de kook en los er 100 g suiker in op. Voeg er van het vuur de uitgeknepen gelatine aan toe en roer tot alles is opgelost.
-
4
Roer door de vruchtenpuree en voeg er 1 eetlepel citroensap aan toe. Klop 2 dl slagroom bijna stijf. Klop 3 eiwitten stijf. Spatel eerst de slagroom door het vruchtenmengsel en dan de eiwitten.
-
5
Doe in een spuitzak en laat in de koelkast 4 uur opstijven. Laat 8 halve perziken op siroop goed uitlekken. Spuit in elk wat abrikozenmousse.
-
6
Neem voor de muntpesto, 20 g muntblaadjes en stamp ze in een vijzel met 75 g poedersuiker en 75 ml zonnebloemolie. Serveer per persoon 2 halve perziken en wat muntpesto.