Recept

Wortelburger met pompoenfrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de wortelen en snij ze heel fijn. Kook ze in 5 minuten gaar. Giet af en doe ze in een kom. Pel en snipper de rode ui. Maal de pindanoten fijn. Doe de ui en de noten samen met de rijst, panko en eieren bij de wortelen en meng. Kruid met peper en zout. Vorm 4 grote burgers uit het mengsel. Zet even koel weg.

  3. 3

    Schil de pompoen en snij in dunne frietjes. Kruid ze met zeezout en cajunkruiden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Zet 15 à 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Bak de wortelburgers krokant in olijfolie. Serveer met de pompoenfrieten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelburger met pompoenfrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!