Salade met tempura van kip
bereiding
-
1
Verwarm de friteuse tot 180°C. Halveer de prei en snipper fijn. Frituur de preisnippers kort in de friteuse tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
-
2
Maak een dressing van de sojasaus, ½ el sesamzaadjes en het limoensap.
-
3
Spoel de gemengde sla nog een keer en zwier droog. Spoel de komkommer en snij in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij samen met de rode peper in fijne ringetjes.
-
4
Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng de bloem en het maïszetmeel in een ruime kom. Schenk er 250 ml ijskoud water bij en roer tot een mooi egaal beslag. Kruid met peper en zout. Wentel de blokjes kip door het tempura-beslag zodat ze volledig bedekt zijn. Bak ze in 5 minuten krokant in de friteuse.
-
5
Maak een salade met de gemengde sla en de komkommer. Bestrooi met de lente-uitjes, het verkruimeld Spaans pepertje en de sesamzaadjes. Leg de tempura erbovenop. Serveer met de sojadressing.