Courgettebootjes met ham en scampi’s
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de scampi’s schoon. Spoel de scampischalen, laat uitlekken. Pel en snipper de ui.
-
2
Fruit de uisnippers glazig in een beetje olijfolie. Doe er de scampischalen en de tomatencoulis bij. Laat 30 minuten sudderen tegen het kookpunt.
-
3
Spoel en halveer de courgettes, lepel er de pitten uit. Bestrijk ze met olijfolie en zet ze 20 minuten in de oven.
-
4
Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de mozzarella in stukjes. Zeef de tomatencoulis en breng op smaak.
-
5
Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze kort op hoog vuur, in wat olijfolie. Verdeel de ham, scampi’s en zongedroogde tomaatjes over de halve courgettes. Beleg met stukjes mozzarella. Zet in de oven tot de kaas wat gesmolten is. Verdeel over de borden. Lepel er wat warme tomatensaus bij. Werk af met basilicum.