Gebakken scampi’s met mango-gemberchutney
bereiding
-
1
Schil de mango en snij in hele fijne blokjes. Versnipper de sjalot en de knoflook en stoof aan in wat olijfolie. Laat de mango, de jeneverbessen, kruidnagel en steranijs even meestoven. Bestrooi met de palmsuiker en voeg de fijngesneden rode peper toe. Laat stoven tot de massa helemaal ‘droog’ is. Blus met een scheutje wittewijnazijn en laat opnieuw stoven.
-
2
Snij de gemberbolletjes fijn en vermeng ze met de gembersiroop. Doe ze in een pan, breng ze tot het kookpunt en mix met olijfolie tot een warme vinaigrette. Haal door een zeef zodat je een fijne, helderdere gembersiroop overhoudt.
-
3
Pel de scampi’s en maak ze schoon. Bak ze kort aan in wat hete olijfolie, langs beide zijden. Warm de chutney en de saus even op.
-
4
Lepel wat mangochutney op ieder bord en schik er telkens 3 scampi’s op. Giet een beetje gembersiroop over de scampi’s en werk het bord af met koriander.