Hartig gevulde boekweitpannenkoekjes
bereiding
-
1
Maak het beslag. Meng het zout en komijn- en uienpoeder door het boekweitmeel. Klop de eieren los en strooi er 1/3 van het boekweitmeel in, roer glad. Voeg dan afwisselend meel en melk toe tot je een glad beslag hebt. Roer er de gehakte peterselie door. Laat het beslag rusten in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de kerstomaten en de champignons. Laat de kikkererwten uitlekken.
-
3
Stoof de ui aan in wat olie of boter. Voeg de knoflook en champignons toe. Kruid met de gember en garam masala, en roer er de kokosmelk door. Voeg de kikkererwten en kerstomaten toe en laat nog even meestoven. Kruid met peper en zout.
-
4
Bak in een andere pan de spekjes krokant, laat ze uitlekken op keukenpapier en roer ze door de vulling, strooi er de gehakte koriander over.
-
5
Haal het beslag uit de koelkast, bak er pannenkoekjes van in een pan met boter of olie. Beleg één helft van de pannenkoeken met wat van de vulling en vouw dicht. Serveer meteen.