Quornstoofpotje met groenten
bereiding
-
1
Snij de sjalotten in partjes. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
-
2
Fruit de sjalotten glazig in olie. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur even mee. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet even opzij.
-
3
Kleur de quornblokjes rondom bruin in olijfolie. Doe de champignons, sjalotten en bouillon in de pan en breng aan de kook.
-
4
Halveer de boontjes. Pel en ontpit de tomaten, hak ze grof. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel en snipper de knoflook.
-
5
Voeg de tomaten, de boontjes, de worteltjes, de knoflook en het kruidentuiltje bij de quorn. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 15 tot 20 min. sudderen.
-
6
Bind de saus eventueel met een eetlepel maïszetmeel. Schenk er de room bij. Verdeel over kommen of borden en werk af met gesnipperde bieslook.