Gebraden kwartels met granaatappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de granaatappels en klop er de pitjes uit. Pel de sjalotten en doe ze in hun geheel in een die- pe pan. Voeg de tijm, suiker en de balsamicoazijn toe. Laat alles 10 minuten garen op een zacht vuur. Voeg dan een klontje roomboter en 2/3 van de granaatappelpitten toe en schenk de marsala erbij.
-
2
Kruid de kwartels met flink wat zwarte peper en een beetje zout. Wikkel ze in het buikspek. Schroei de kwartels rondom dicht in een beetje boter, haal ze uit de pan en leg ze in een vuurvaste ovenschotel. Voeg de saus met de sjalotten toe.
-
3
Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het aluminiumpapier weg en laat 5 minuten verder garen.
-
4
Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes.