Stoemp met wintergroenten en linzenstoverij
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar. Snij de spruiten fijn. Schil de pastinaak, raapjes en wortelen, en snij ze in stukken. Stoof de groenten gaar in wat olijfolie.
-
2
Schil de knolselder en snij in stukken. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze gaar in wat olijfolie en doe er de knolselder bij. Laat even aanstoven en doe er dan de linzen bij. Bestrooi met kurkuma en kardemom.
-
3
Schep om en blus met water. Breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten sudderen, of tot de linzen gaar zijn.
-
4
Stamp ondertussen de patinaak, spruitjes, wortelen en rapen grof met de aardappelen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Schep de veldsla door de linzen en breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de stoemp en werk af met citroenzeste.