Recept

Wortel-gembersoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig soepje

bereiding
  1. 1

    Schil en rasp de gember. Schil de uien en snij ze in grove stukken. Schraap de wortels en snij ze in schijfjes van 1 cm. Pel de knoflook en snipper fijn.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan en bak er de uien en de knoflook glazig in. Doe er de wortels en de hember bij en stoof even mee. Giet er 1 l water bij. Doe het bouillonblokje, het laurierblad, wat tijm en komijn in de pan. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Breng de soep aan de kook en laat zacht koken tot de wortelen gaar zijn.

  4. 4

    Mix de gare groenten, proef en kruid bij met kerriepoeder.

  5. 5

    Snij de geitenkaas in plakjes. Schep in elke kom wat soep en werk af met geitenkaas en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortel-gembersoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!