Gegratineerde gnocchi met zalm
bereiding
-
1
Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in gezouten water. Pel de aardappelen, druk ze warm door een aardappelpers en laat uitdampen. Snij de zalm in reepjes en de citroen in partjes. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 200° C.
-
2
Roer 1 ei en de bloem door de aardappelpuree. Kruid met zout en nootmuskaat. Roer of kneed tot een glad en soepel deeg.
-
3
Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een ei. Rol er vingerdikke worstjes van, op een met bloem bestoven werkvlak. Snij de worstjes in stukjes van 2 cm. Rol elk stukje deeg over de rug van een vork. Laat de gnocchi 10 minuten rusten onder een keukenhanddoek.
-
4
Breng in een grote pan gezouten water aan de kook en laat de gnocchi op heel laag vuur 8 tot 10 minuten zachtjes garen. Haal ze er met een schuimspaan uit zodra ze komen bovendrijven. Laat goed uitlekken.
-
5
Roer de room los met 2 eieren en de kaas, kruid met nootmuskaat en een snuifje zout. Verdeel de gnocchi over 4 ovenschaaltjes en giet er het ei-roommengsel over. Laat 15 tot 20 minuten gratineren in de oven. Werk af met reepjes gerookte zalm en sprietjes bieslook. Serveer met partjes citroen.
Voorbereiding