Wortelcake met gin en roomkaasglazuur van Baked Louie's
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem.
-
2
Smelt de boter in de microgolfoven en laat even afkoelen. Klop in een grote kom de eieren met de kristalsuiker bleek en luchtig, circa 4 minuten. Roer de boter erdoor, rasp de wortels en meng dit er vervolgens ook door.
-
3
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en meng dit erdoor tot je een glad beslag hebt. Giet vervolgens de gin erbij en meng kort.
-
4
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer 45 minuten in de oven, of tot hij goudbruin en gaar gebakken is. Laat voldoende afkoelen alvorens je het glazuur aanbrengt.
-
5
Klop voor het glazuur de roomkaas met de poedersuiker bleek en luchtig. Smeer het glazuur uit over de bovenkant van de cake en garneer eventueel met nog wat walnoten ter decoratie. Zet de cake in de koelkast om het glazuur te laten opstijven.