Trio van stoemp en varken
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, laat uitdampen en stamp fijn.
-
2
Snipper de uien. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Stoof 1 ui glazig in boter. Voeg wortelen, tijm en laurier toe en stoof 20 minuten. Pureer in een keukenrobot. Stoof de lente-ui in boter en roer met de wortelpuree door 1/3 van de aardappelen.
-
3
Snij de prei in ringen. Stoof ze met 1 ui glazig in boter. Meng ook met 1/3 van de aardappelpuree. Snij de kool in reepjes. Stoof ze met 1 gehakte ui glazig in boter, meng met 1/3 van de aardappelpuree. Breng alle purees op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Bak het vlees goudbruin in boter, kruid met peper en zout. Neem het uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie. Deglaceer de pan met de fond, voeg de room en de mosterd toe en laat inkoken tot sausdikte. Schenk door een zeef. Bak de worst en het spek in een andere pan.
-
5
Verdeel het vlees over de borden en nappeer met de saus. Werk af met een slaatje van verse tuinkruiden en geef er de drie soorten stoemp apart bij.