Rundermedaillons gevuld met spinazie en zongedroogde tomaten
bereiding
-
1
Maak eerst de marinade. Pel de knoflook en hak fijn. Hak de peterselie fijn. Meng met de andere ingrediënten in een grote plastic zak met zipsluiting en doe het vlees erin. Sluit ‘m goed en laat minstens 1 uur marine- ren in de koelkast.
-
2
Bereid de pasta zoals op de verpakking staat.
-
3
Hak de spinazie en de zongedroogde toma- ten grof. Haal het vlees uit de marinade, leg het tussen 2 vellen plasticfolie en klop het plat met een deegrol. Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout. Bestrijk1 kant met kruidenkaas en verdeel er de spi- nazie en tomaten over. Kruid met oregano.
-
4
Rol het vlees op tot een rollade en bind vast met keukentouw. Steek er 8 houten spiesjes door. Snij de rollade in 8 medaillons tussen prikkers. Bestrijk ze met olijfolie en gril 4 à 5 minuten aan elke kant. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
5
Meng de pesto door de orecchiette en serveer met de rundermedaillons.
Ingrediënten voor
8 personen- rosbief (In een rechthoekige lap van 20x30 cm gesneden)800 g
- verse spinazie50 g
- zongedroogde tomaten100 g
- kruidenkaas150 g
- gedroogde oregano1 el
- orecchiette400 g
- pesto8 el
- peper
- zwarte peper
- zout
- knoflook1 teentje
- bladpeterselie2 el
- olijfolie50 ml
- rode wijnazijn50 ml
- zwarte peper