Recept

Tonijn op de grill

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vis op de grill: ideaal voor een zomers etentje.

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade: rooster de venkelzaadjes en de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de kruiden en hak ze fijn. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadlijsten en snij het pepertje in dunne reepjes. Pers de citroenen. Pel de look en snij in plakjes. Meng alles goed met de olijfolie. Leg de tonijn in een ovenschaal, lepel er de marinade over en zet 12 uur in de koelkast.

  2. 2

    Laat de barbecue goed heet worden. Haal de tonijn uit de marinade. Doe de balsamicoazijn bij de marinade en zet opzij.

  3. 3

    Spoel de radicchio, haal de blaadjes los en verdeel over de borden.

  4. 4

    Leg de stukken tonijn op de hete grill. Laat de vis aan elke kant 2 minuten bakken, snij in dikke plakken en leg ze op de salade. Lepel er nog wat van de marinade over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tonijn op de grill

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!