Recept

Chowder van scampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Snij de venkel in stukjes en de prei in ringen. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Stoof de prei en de venkel 5 minuten in boter. Bestrooi met de bloem en roer goed. Giet er al roerend de bouillon en de melk bij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Voeg er de aardappelen aan toe. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken, of tot de aardappelen gaar zijn.

  4. 4

    Pel de scampi’s. Snij ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal.

  5. 5

    Laat de maïs uitlekken.

  6. 6

    Kruid de scampi’s met peper en zout. Doe ze met de maïs bij de soep. Laat afgedekt nog 3 minuten sudderen. Breng op smaak met limoensap. Werk af met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chowder van scampi’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!