Recept

Traditionele balletjes in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker voor jong en oud

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de schil van de citroen. Snij het pepertje open, verwijder de zaadjes en hak fijn. Pel de knoflook en snipper  'm fijn.

  2. 2

    Maak het gehakt aan met ei, kaneel, het pepertje, knoflook en citroenschil. Kruid met peper en zout. Rol balletjes van het gehakt en rol ze door het paneermeel.

  3. 3

    Maak de tomatensaus. Pel en snipper de ui. Stoof 'm glazig in olijfolie. Roer er de tomatenpuree door en laat even meebakken. Voeg er dan de tomatenblokjes aan toe en laat 10 minuten sudderen. Kruid met oregano, peper en zout. Pureer de saus met de staafmixer.

  4. 4

    Bak de balletjes rondom goudbruin in een pan met olijfolie. Overgiet met de saus en laat 15 minuten sudderen, tot de balletjes gaar zijn.

  5. 5

    Bestrooi de balletjes met gehakte peterselie en serveer met puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Traditionele balletjes in tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!