Knolseldersoep
bereiding
-
1
Schil de knolselder en hak hem in grote stukken.
-
2
Spoel het preiwit en de selder. Schil de ui en de aardappel. Hak de groenten in grote stukken.
-
3
Stoof de knolselder en de overige groenten in een pan met de boter gedurende 5 minuten. Strooi de bloem bij de groenten en roer goed om.
-
4
Voeg de kippenbouillon al roerend toe. Knoop de takjes tijm en peterselie en het blaadje laurier met keukentouw tot een kruidentuiltje. Leg het kruidentuiltje in de soep. Breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten sudderen.
-
5
Verwijder het kruidentuiltje. Pureer de soep met een staafmixer. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat de soep nog 5 minuten sudderen.
-
6
Boen de appelen grondig schoon. Verwijder het klokhuis. Hak ze in halve maantjes. Bestrooi de partjes met wat bloemsuiker. Gril ze aan beide kanten in een grillpan goudbruin.
-
7
Verdeel de soep over de borden en werk af met de appel.