Recept

Cassoulet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Doe de bonen samen met 1 hele ui in een pan. Breng op smaak met de laurier, het kruidentuiltje, 1 heel, ongepeld teentje knoflook en de hele wortel. Voeg er tot slot ook de tomatenblokjes aan toe. Schenk er water bij tot alles net onderstaat en breng aan de kook. Laat ongeveer 2 uur sudderen.

  3. 3

    Bak het lamsvlees en het buikspek in 2 el boter. Hak de rest van de knoflook en doe hem er samen met de gesnipperde ui bij. Blus met wat kookvocht van de bonen en doe er de takjes tijm bij. Kruid met peper en zout en laat afgedekt 1 uur garen.

  4. 4

    Bak de worst in een aparte pan goudbruin en snij in stukken.

  5. 5

    Schep de ui, laurier, knoflook, wortel en het kruidentuiltje uit het kookvocht van de bonen en giet ze af. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Leg de helft van de bonen in een ovenschaal. Schik daarop het lamsvlees, het buikspek, de worst en de eendenbouten. Dek af met de rest van de bonen en zet 1 uur in de oven. Roer af en toe om.

  7. 7

    Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cassoulet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!