Rode poon met wortel-saffraanpuree en mosterdsausje
bereiding
-
1
Maak de worteltjes schoon. Schil de aardappelen. Snij aardappelen en worteltjes in gelijke stukjes. Kook ze gaar in de groentebouillon met de saffraandraadjes. Giet het kookvocht af en pureer ze héél fijn met wat room. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Maak enkele insnijdingen in het vel van de visfilets, zo gaan ze minder krullen in de pan. Verhit een pan met wat boter. Bak er de visfilets 2 minuten aan elke kant, eerst op de velkant, daarna op de andere kant. Kruid met peper en zout. Haal de visfilets uit de pan en hou ze warm in de oven.
-
3
Blus de pan met de visfond, roer het aanbaksel los, voeg de mosterd en de room toe en laat even inkoken.
-
4
Serveer de gebakken poonfilets met de wortelpuree en de saus en werk af met een plukje kervel. Lekker met fijne boontjes!