Pyttipanna met gehaktballetjes en ei
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
2
Maak het gehakt aan met het paneermeel en 1 ei. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Rol nootgrote balletjes. Leg ze in een ovenschaal met een nootje boter. Zet 20 minuten in de oven.
-
3
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water.
-
4
Spoel en snij de selder in boogjes. Blancheer 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.
-
5
Laat de spekblokjes uitbakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat opdrogen op keukenpapier. Giet het spekvet weg.
-
6
Bak in dezelfde pan de aardappelblokjes goudbruin in olijfolie. Doe er de selderboogjes en de spekjes bij. Schep om en laat doorwarmen. Kruid met peper en zout.
-
7
Bak 4 spiegeleitjes.
-
8
Verdeel de groenten over de borden. Leg er de balletjes bij samen met een spiegelei. Werk af met peterselie.