Sushi
bereiding
-
1
Spoel de rijst tot het water helder is. Zet de rijst op met 800 ml water, de rijstazijn en het stukje gember. Zodra het water kookt, zet je het vuur zacht en laat je de rijst in 15 minuten garen onder deksel. Leg een theedoek over de pan met gare rijst en zet het deksel er weer op. Laat zo 15 minuten rusten.
-
2
Leg een sushimatje met de stokjes in horizontale richting op het werkvlak. Leg er een norivel op. Bedek met een brede strook rijst van een halve centimeter dik en zo’n 5 cm lang. Duw de rijst goed aan met de hand.
-
3
Leg in het midden van de rijst een balkje rauwe vis in de lengte, een balkje komkommer en wat plakjes gember. Rol de sushi strak op met behulp van het matje. Verzegel het einde van het noriblad met water. Laat de rol enkele minuten rusten voor je hem snijdt.
-
4
Serveer de sushi met een kommetje sojasaus, een kommetje ingelegde gember, een dot wasabi en een lepeltje zalmeitjes.