Recept

Thaise curry met balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de boontjes schoon, spoel de bamboescheuten en laat goed uitlekken. Snipper een chilipepertje fijn. Meng met het gehakt, samen met de gember, de panko en het ei, kruid met peper en zout. Rol er niet te kleine balletjes van.

  2. 2

    Verwarm de olie in een pan en kleur de balletjes rondom goudbruin. Haal ze eruit en zet even opzij.

  3. 3

    Doe de currypasta in de pan van de balletjes en roerbak 1 minuut. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Doe de balletjes, de bamboescheuten en de boontjes bij de saus en laat 5 minuten garen, of tot de bonen beetgaar zijn. Snij het tweede chilipepertje in ringen.

  4. 4

    Kruid de saus met peper en zout. Werk af met limoensap, de ringetjes chilipeper en het basilicum. Lekker met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise curry met balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!