Recept

Varkensgebraad met spinazie en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de knoflookteentjes los, maar laat ze heel en ongepeld. Spoel de spinazie. Schil de pompoen, snij ‘m in blokjes.

  2. 2

    Kruid het vlees met peper en zout. Braad het rondom aan in olijfolie. Leg het in een braadslee. Leg er de knoflook en de rozemarijn bij. Schenk er de wijn bij en zet 40 minuten in de oven.

  3. 3

    Bak de pompoenblokjes in olijfolie. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Hou warm op een zacht vuurtje.

  4. 4

    Laat het gebraad 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zeef het braadvocht in een steelpannetje. Laat tot de helft inkoken en kruid de saus met peper en zout. Haal van het vuur en werk ze op met vlokjes ijskoude boter.

  5. 5

    Snij het gebraad in plakken. Verdeel ze met de groenten over de borden. Lepel er wat hete saus over en serveer. Lekker met amandelkroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensgebraad met spinazie en pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!